ضرورت آموزش مقابله با ونداليسم از پايين‌ترين مقاطع تحصيلي

به گزارش ميراث آريا(chtn)، «محمدرضا بذرگر» در نخستين همايش ملي مقابله با ونداليسم در ميراث فرهنگي که صبح امروز در مجموعه فرهنگي ـ هنري ارگ آزادي برگزار شد، با بيان اين که مقابله با پديده مخرب ونداليسم نيازمند فرهنگ‌سازي و آموزش است گفت: آموزش مقابله با اين پديده بايد از کودکي آغاز شود.

وي افزود: در قانون مجازات‌هايي براي تخريب آثار فرهنگي در نظر گرفته شده اما به طور حتم آنچه از اهميت بالايي برخوردار است فرهنگ‌سازي و آموزش مقابله با اين پديده زشت و ناهنجار اجتماعي است.

وي اظهار داشت: يکي ديگر از راهکارهاي مهم و تاثيرگذار مقابله با ونداليسم پژوهش و تحقيق است که حتي مي‌تواند نقش مهمي در پيش‌گيري از وقوع اين پديده داشته باشد.

وي با بيان اين که آثار تاريخي و فرهنگي موجود در ايران نزد ما امانت‌اند، يادآور شد: بايد با فرهنگ‌سازي و آموزش، از آثار ارزشمند تاريخي و فرهنگي در کشور مراقبت کرد و آن‌ها را به نسل‌هاي بعد تحويل داد.

رئيس پژوهشگاه سازمان ميراث ‌فرهنگي، صنايع‌ دستي و گردشگري در ادامه گفت: بايد با شناسايي و ريشه‌يابي آثار نامناسب ونداليسم با اين پديده نابهنجار به مقابله پرداخت.

دبير علمي اين همايش نيز پيش از سخنان رئيس پژوهشگاه سازمان ميراث ‌فرهنگي، صنايع ‌دستي و گردشگري در سخناني کوتاه ونداليسم را يک ناهنجاري اجتماعي دانست که يکي از معضلات جديد جوامع بشري به شمار مي‌آيد.

«مزدک انوشه» گفت: وندال نام يک قوم ژرمني‌تبار است که بر اثر خشم دست به تخريب آثار تاريخي و فرهنگي مي‌زدند.

وي افزود: با توجه به اهميت مقابله با پديده ونداليسم 10 سال پيش يک طرح پژوهشي به سفارش پژوهشکده مردم‌شناسي در خصوص مقابله با ونداليسم مطرح شد و پس از آن مجموعه‌ مقالاتي در اين خصوص آماده شد، اما به دلايلي اين طرح ناتمام ماند تا اين که مجدداً سال گذشته پي‌گيري شد.

وي افزود: بيش از 100 مقاله به دبيرخانه اين همايش ارسال شده که از ميان آن‌ها حدود 70 مقاله انتخاب شده است.

به گزارش ميراث آريا،‌ سخنراني کارشناسان و صاحب‌نظران، پخش کليپ و ارائه مقالات تخصصي از جمله برنامه‌هاي اين همايش بود.
ب/108

انتهای پیام/

کد خبر 1390120151